Обучение ритъм фасилитатори

Мартин Иванов представя

Курс за обучение на ритъм фасилитатори

Единствената по рода си програма в България е създадена от Мартин Иванов, директор на Институт за изкуство и терапия „Либера“  и официално оторизиран ритъм фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.

Курсът за обучение на ритъм фасилитатори е интензивна програма, предназначена да подготви участниците да станат компетентни в провеждането на различни ритъм активности и сесии.

Този курс предоставя необходимите знания, умения и инструменти, които участниците могат да използват, за да създадат стимулираща и иновативна среда за учене и развитие.

Основните цели на курса са многостранни и обхващат:

1. Теоретично познание и практични умения

Участниците ще придобият теоретични познания за ритъма като инструмент за обучение, терапия и социално взаимодействие. По време на практическите упражнения ще се развиват познанията относно различните групи перкусионни инструменти и тяхната употреба.

2. Фасилитиране на групови сесии

Участниците ще усвоят методи и техники за ефективно фасилитиране на ритъм сесии, включително начини за започване и завършване на сесията, управление на енергията на групата, фасилитиране на импровизация и синхронизация на ритмите.

3. Психологическа и социална динамика

Участниците ще разберат важността на ритмичната музика за емоционалното изразяване, социалната свързаност и индивидуалното развитие. Ще се занимават с принципите на груповата динамика, включително управление на конфликти, стимулиране на колективното сътрудничество и изграждане на доверие.

4. Адаптация към специфични аудитории и цели

Участниците ще научат как да адаптират ритмичните сесии към различни групи хора и цели, като обучение на деца, терапия за лица с различни нужди или развлекателни събития за общностни групи.

 • обществени
 • образователни
 • корпоративни
 • терапевтични/релаксиращи

5. Етика и професионализъм

Курсът ще акцентира върху етичните и професионалните аспекти на работата като ритъм фасилитатор, включително зачитане на личното пространство и доверието на участниците, чрез създаване на безопасна среда за изразяване на уникалния вътрешен глас на всеки.
null

Видове ритъм събития

Корпоративни

Образователни

Oбществени

Терапевтични

За кого е предназначен този курс?

Курсът за обучение на ритъм фасилитатори е предназначен за широк кръг от хора с различни интереси, професионални цели и ниво на опит. Ето някои от групите, за които курсът е особено подходящ:

Преподаватели и обучители

За учители, педагози и лайф & биснес коучове, които търсят нови методи и техники за ангажиране на учениците/клиентите и развиване на груповата работа, курсът предоставя ценни инструменти за интегриране на ритъма в образователния процес.

Терапевти и консултанти

За професионалисти в областта на психологията, психотерапията и социалната работа, които търсят нови алтернативни методи за подкрепа на клиентите си, курсът предлага терапевтични аспекти на ритъма и как да се използва той за постигане на благополучие и терапевтични цели.

Лидери на групи и организатори на събития

За хора, които работят с групи и общности и търсят нови начини за подпомагане на комуникацията, сътрудничеството и емоционалната свързаност, курсът предлага техники за организиране и фасилитиране на ритъм сесии.

Студенти

Обучението би било подходящо и полезно за студенти по психология, астистични психосоциални практики, музикотерапия, педагогика и др.

Хора, търсещи нови изживявания и хобита

За всеки, който търси нови и вълнуващи начини за изразяване и социално взаимодействие, курсът представлява вълнуващо приключение и възможност да се научите нещо ново и вдъхновяващо.

Музикални ентусиасти

За хора, които обичат музиката и се интересуват от нови начини за изразяване чрез ритъм и ударни инструменти, този курс представлява страхотна възможност да развият своите музикални умения и да се научат да водят ритмични групови сесии.
null

Курсът е предназначен за всеки, който е отворен към нови идеи и желае да развие своите умения в областта на музиката, комуникацията и социалното взаимодействие чрез ритъма. Независимо от вашите интереси и професионални цели, този курс може да ви даде инструментите и знанията, които са ви необходими за да успеете в избраната от вас сфера

Защо да се запиша на този курс?

Записването за курса за обучение на ритъм фасилитатори предлага редица значими предимства и възможности за развитие както в личен, така и в професионален план. Ето няколко основни причини защо да бъдете част от този курс:

Разширяване на уменията за комуникация и водене на групи

Курсът ще ви предостави необходимите умения и техники за ефективно фасилитиране на групови сесии, което е от съществено значение както в личния, така и в професионалния ви живот.

Усъвършенстване на музикалните умения

През курса ще придобиете представа за различни перкусионни инструменти и ще се запознаете с разнообразни ритъм техники, което може да ви представи нови възможности за изразяване и творчество.

Подобряване на социалните умения и създаване на общност

Участието в “drum circle” ритъм сесии може да създаде уникална връзка между участниците и да насърчи солидарността, сътрудничеството и взаимната подкрепа в групата,

Емоционално и физическо благополучие на общност

Изучаването и участието в ритъм сесии има доказано положителен ефект върху емоционалното и физическото благополучие, като намалява стреса, подобрява настроението и повишава енергията.

Професионални възможности

След успешното завършването на курса, може да обмислите възможности за работа като фасилитатор на ритъм събития в различни области като образование, социална работа, корпоративни обучения, wellness събития и други.

Лично удовлетворение и израстване

Превръщането в успешен ритъм фасилитатор не само ще ви помогне да споделите вашата любов към музиката с други хора, но и ще ви даде възможност да се развивате лично и професионално, като създавате вдъхновяващи и позитивни преживявания за участниците във вашите сесии.
null

С участието в този курс ще се научите как да създадете и ръковoдите ритъм сесии, които не само ще забавляват, но и ще вдъхновяват и обогатяват участниците. Това е възможност да се развиете както на лично, така и на професионално ниво и да се превърнете във фасилитатор, който може да създаде положителни промени в живота на хората около вас.

При успешно представяне в рамките на програмата и финалния изпит ще придобиете сертификат за ритъм фасилитатор, издаден от Мартин Иванов

План/Програма за сертификационно обучение за Ритъм Фасилитатори

Продължителността на целия курс е 9 дни ( 3 уикенда)

За да можете да завършите успешно програмата, е нужно да преминете през всеки един от трите модула. Придобиването на сертификат се случва след успешното полагане на изпит, който се провежда в рамките на последния 3ти модул.

МОДУЛ №1

ВЪВЕДЕНИЕ КЪМ РИТЪМ ФАСИЛИТИРАНЕТО (теория и практика)

28-30 Юни 2024 | хотел Лион****, Боровец

 • Drum Circle – демонстрация, в която участват всички курсисти;

 • Защо Ритъм?

 • Какви са ползите от работата с Ритъм?

 • Какво е Drum Circle?

 • Какво е Ритъм Фасилитатор?

 • Философия и подход

 • Правене на музика

 • Ритъм (теория и практика)

 • Запознаване с групите от перкусионни инструменти;

 • Технически похвати и елементарна ритъм теория.

 • Техники за ръководене на Drum Circle

 • Drum Circles дейности

 • Презентиране на Drum Circle.

 • Настройване на Ритъм Кръга.

 • Музикални/Ритъм игри.

 • Различни видове Drum Circles и тяхното провеждане.

МОДУЛ №2

ПРАКТИКА

Септември 2024 | хотел Лион****, Боровец

Детайлната програма ще бъде обявена на по-късен етап.

МОДУЛ №3

ИЗКУСТВОТО НА РИТЪМ ФАСИЛИТИРАНЕТО + ПОЛАГАНЕ НА ИЗПИТИ

Ноември 2024 | хотел Лион****, Боровец

Детайлната програма ще бъде обявена на по-късен етап.

Цена на курса

970 лева за 1 модул

Общо 2910 лева за трите модула, които ще се проведат през м. юни, септември и ноември 2024 г.

Цената на всеки модул включва

обучение петък, събота и неделя

2 нощувки в хотел Лион**** при настаняване в единична стая

закуска и вечеря на блок маса

SPA: билкова и финландска сауна, парна и турска баня, басейн, солна стая

Книгите “Алхимия на ритъма” и “Звуци от тишината” от Мартин Иванов

Книгата “Лечебната сила на барабана” на Робърт Лоурънс Фрийдмън

Записване

Всеки модул се заплаща отделно.

Запазването на място става с аванс от 50% от цената за един модул, преведен по банкова сметка. Окончателната сума се заплаща до 1 седмица преди началото на модула.

Записване

Запишете се, като попълните формата по-долу, след което ние ще влезем във връзка с вас, за да уточним детайлите.

А ако имате предварителни въпроси или искате за заявите видео среща с Мартин Иванов, се свържете с нас на:

Имейл: mivanov@libera-institute

Тел: 0887 18 17 17